22-03-06

vrouw verzamelt 20 ton afval

‘Iets weggooien is verspilling,’ is het motto van Jill VanGiesen. Maar dan had de 53-jarige vrouw best wat beter nagedacht, want het lukt haar niet om ook maar het kleinste ding weg te smijten, tot etensrestjes toe. Vuilnismannen haalden tot 20 ton afval uit haar huisje.

Schimmel
“De keuken is er waarschijnlijk het ergst aan toe,” zegt VanGiesen, terwijl ze de inhoud van haar ijskast laat zien: op alle producten ligt een dikke laag slijm en schimmel. “Hoewel ik het nooit medisch heb laten controleren, moet ik wel een ernstige vorm van verzamelwoede hebben. Het kan niet anders.”

De rommel in het huisje was zo erg dat de rechtbank in het Amerikaanse Lansing oordeelde dat de woonst tegen vijf uur op woensdagavond moet opgeruimd zijn. Twee mannen van de opruimdienst helpen VanGiesen daarbij, maar ze geloven niet dat de vrouw de deadline zal halen.

De opruimers geloven dat er ongeveer 20 ton afval in het huisje lag. De vrouw verzamelde werkelijk alles: plastic en glazen flessen, plastic zakken, papieren bekertjes, stukjes papier, lege blikjes en sneeuwruimers.

20:14 Gepost door fantje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.